Hoofdbladzijde: verschil tussen uitvoeringen

Uit Zaakwoordenboek der Lage Landen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:
<div class="over-hoofding">'''<big>Over het ZLL</big>'''</div>
<div class="over-hoofding">'''<big>Over het ZLL</big>'''</div>
<hr />
<hr />
Het '''[[ZLL:Over|Zaakwoordenboek der Lage Landen]]''' is een op het wereldweb* vrij beschikbaar woordenboek en zaakwoordenboek, begonnen op 6 Sprokkelmaand 2022 en geschreven in [[Erventrouw Nederlands]]. Het ZLL streeft ernaar om ooit een erfwaarde te mogen zijn voor de Nederlandse taal. Een bron ter behouding als ter bezieling. Het delen van kennis met een nadruk op woordkeus en woordenschat.   
Het '''[[ZLL:Over|Zaakwoordenboek der Lage Landen]]''' is een op het wereldweb vrij beschikbaar woordenboek en zaakwoordenboek, begonnen op 6 Sprokkelmaand 2022 en geschreven in [[Erventrouw Nederlands]]. Het ZLL streeft ernaar om ooit een erfwaarde te mogen zijn voor de Nederlandse taal. Een bron ter behouding als ter bezieling. Het delen van kennis met een nadruk op woordkeus en woordenschat.   
</div>
</div>


Regel 89: Regel 89:
</div>
</div>
</div>
</div>
''<nowiki>*</nowiki> Het ZLL heeft op dit ogenblik geen aanwezigheid op netwerken zoals Twitter, GETTR, en dergelijken.''

Uitvoering van 1 blo 2022 16:47

Zaakwoordenboek (znw., o.)
1. een geschikte en geschreven verzameling van menselijke kennis, in boekvorm of talmatig
2. Frans: encyclopédie, Latijn: encyclopaedia

Welkom

Het is vandaag zaterdag 20 grasmaand 2024, week 16 en den tijd te West-Avondland is 07:42. Het zaakwoordenboek telt op dit ogenblik 3.373 bladzijden (waarvan 1.060 inhoudelijk) en zijn er geheel en al 12.361 wijzigingen uitgevoerd.

Over het ZLL

Het Zaakwoordenboek der Lage Landen is een op het wereldweb vrij beschikbaar woordenboek en zaakwoordenboek, begonnen op 6 Sprokkelmaand 2022 en geschreven in Erventrouw Nederlands. Het ZLL streeft ernaar om ooit een erfwaarde te mogen zijn voor de Nederlandse taal. Een bron ter behouding als ter bezieling. Het delen van kennis met een nadruk op woordkeus en woordenschat.

Algemene Woordenlijst

Sjabloon:Woordenlijst-algemeen Zie de taalzuil voor alle woordenlijsten van het ZLL.

Uitgelicht

Twee zwaardwalvissen.

Den zwaardwalvis (Orcinus orca) is een tandwalvis die behoort tot de maagschap der wereldzeematige dolfijnen, waarvan hij het grootste lid is. Hij is herkenbaar aan zijn zwart-wit gestreepte lichaam. Als wereldse soort komen zwaardwalvissen voor in alle wereldzeeën der aarde, in verschillende zeematige leefomgevingen, van de Noordelijke IJszee en de Zuidernaaf tot keerkringlijke zeeën; alleen in de Oostzee en de Zwarte Zee en in sommige delen der Noordelijke IJszee zijn zij niet te vinden.

Zie hier alle uitgelichte bladzijden.